is uw auto nog steeds geld waard?

Uw auto is geld waard

Iedereen kan wel eens wat geld tekort hebben. Zelfs al leef je heel zuinig en spaar je genoeg, dan alsnog kunnen er soms een paar tegenvallers of tegenslagen op je pad komen die ervoor zorgen dat je even wat extra geld kunt gebruiken. Dit hoeft niet eens door je eigen schuld te komen. Je krijgt bijvoorbeeld een ongeluk met je auto, je wasmachine gaat ineens kapot, je computer crasht of je krijgt een lekkage in je badkamer. In dat geval kan het handig zijn om wat geld te lenen. Maar waar kun je nou terecht voor een lening? Hoe gaat het in zijn werk? Waar moet je wel of geen geld voor lenen? En wat zijn andere manieren om aan geld te komen? Lees verder en wie weet doe je wel wat nieuwe ideeën op.

Auto

Één de van de grootste kostenposten in een huishouden is vaak toch wel de auto. Denk maar eens aan de wegenbelasting, onderhoudskosten en verzekering die erbij komt kijken. Het is natuurlijk spijtig als deze eruit zal moeten, maar het kan je wel wat extra lucht geven op financieel gebied. Je hoeft geen autoverzekering, wegenbelasting of brandstof te betalen en hebt dus sowieso een kostenpost minder. Daarbij krijg je ook nog eens wat extra geld voor je auto. Maar je wilt natuurlijk niet het risico lopen je auto voor te weinig geld te verkopen en zo dus geld mis te lopen. Je wilt wat het voertuig waard is en niet minder. Een autosite als AutoVendi kan je helpen om je auto snel te verkopen voor zoveel mogelijk geld. Ook kun je daar gratis advies krijgen over het verkopen van je auto. Ook kunnen zij je helpen met het inruilen van je oude auto zodat je niet nog tijden met dubbele kosten blijft zitten.

Geld Lenen

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen wat geld te lenen. Als je een eigen huis hebt, heb je dit waarschijnlijk al eerder gedaan in de vorm van een hypotheek. Zorg er in alle gevallen voor dat je de beste bank of andere geldlener kiest. Je wilt in geen geval teveel rente betalen. Zorg er daarnaast voor dat je alleen een lening afsluit als je zeker weet dat je deze binnen een redelijke periode af kunt lossen. Het is daarom niet verstandig om veel geld te lenen voor een vakantie of ander luxeproduct. In de meeste van deze gevallen is het verstandig om eerst in ieder geval een groot deel van het bedrag te sparen.

Investeren

Wel verstandig is het om geld te lenen voor renovaties in en rondom je huis, omdat hierdoor de woning meer waard wordt. Je kunt hem dan later weer voor meer geld verkopen. Daarbij moeten lekkages en andere problemen snel opgelost worden voor ze erger worden en de kosten alleen maar oplopen. Ook geld lenen om te investeren in je eigen bedrijf kan je op de lange termijn aardig wat opleveren. Je krijgt hierdoor, als het goed is, immers ook meer inkomsten.

Wat doe jij als je snel geld nodig hebt? Denk over welke financiële transactie dan ook goed na voordat je ertoe besluit.