leer alles over verzekeringen!

Verzekeringen

Je kunt het zo gek niet noemen of er zijn verzekeringen voor. En verzekeringen zijn er niet voor niets, want hiermee kun je bepaalde risico´s afdekken, waarvoor je zelf niet verantwoordelijk wilt zijn. Verzekeringen zijn een overeenkomst tussen de verzekeraar en jij als verzekernemer. Verzekeringen zijn globaal te verdelen in twee groepen; schade- en sommenverzekeringen maar ook wintersportverzekeringen . Bij schade wordt vermogen beschermd tegen enige vorm van risico. Daaronder vallen auto-, inboedel-, opstal- en zorgverzekeringen. Afhankelijk van de hoogte van de premie die je betaalt, krijg je bij brand, diefstal of schade een bepaald schadebedrag uitbetaald. Bij de sommenverzekering gaat het meestal om levensverzekeringen. Een vooraf afgesproken bedrag krijg je dan bij een voorval uitgekeerd. Naast een eigen keuze, is het vanuit de overheid verplicht om je voor een aantal zaken te verzekeren. Denk daarbij aan onder andere aan autoverzekeringen en zorgverzekeringen.

Verzekeringen vergelijken

Omdat verzekeringen niet altijd even goedkoop zijn, loont het om de premies met elkaar te vergelijken. Houd er rekening mee dat er vaak wordt uitgegaan van de premie van een basisverzekering. Voor de extra´s die je in de verzekering wilt opnemen, betaal je meer premie. Desondanks kan het behoorlijk veel geld schelen wanneer je bijvoorbeeld de verschillende autoverzekeringen met elkaar gaat vergelijken. Natuurlijk is de premie altijd afhankelijk van het soort verzekering, het soort auto, de leeftijd van de auto en je staat van dienst als schadevrij chauffeur. Door dezelfde factoren mee te nemen bij het vergelijken van de verschillende verzekeringen, zie je in een oogopslag welke voor jou het voordeligst is. Ook het elk jaar opnieuw vergelijken van zorgverzekeringen kan verstandig zijn. Alle verzekeringen gaan uit van een wettelijke basispremie, maar door te vergelijking kom je er achter dat bij de ene aanbieder aanvullende tandartskosten wel zijn inbegrepen en bij de ander niet.

Goedkope verzekeringen

Natuurlijk is iedereen op zoek naar goedkope verzekeringen. Of het nu gaat om reis-, zorg-, auto-, inboedel- of rechtsbijstandverzekeringen. Alleen door de vergelijking van polisvoorwaarden, kun je goedkope verzekeringen vinden. Weet vooraf wel, dat er altijd bepaalde factoren een rol spelen in de hoogte van de premie. Hoe langer je schadevrij auto rijdt, hoe meer je in aanmerking komt voor goedkope autoverzekeringen. Kijk voor goedkope autoverzekeringen eens op. Een soortgelijke bonusmalus clausule geldt overigens ook voor andere verzekeringen. Hoe langer je geen schadeclaims hebt ingediend, hoe meer kans op goedkope verzekeringen. De bonusmalus kan van circa 15% tot wel 80% oplopen. Maar ook je woonplaats is bepalend. In de Randstad zijn bepaalde verzekeringen nu eenmaal duurder dan in de provincie, omdat onder andere het inbraakpercentage hier hoger is.