Tips voor het kopen van een motoroccasion

Voor de meesten zijn motorfietsen geen noodzaak. Je kunt er zeker van zijn dat ze een must zijn in mijn leven (en waarschijnlijk de jouwe als je dit leest), maar voor normale mensen zijn ze een luxe. Dus, als je maar zoveel geld hebt, is een investering die het waard is om serieus te nemen een motorfiets te kopen voor bijna elke prijs. Ik weet dat ik me geen meerdere motorfietsen kan veroorloven, hoe hard ik ook probeer.

We hebben een verhaal geschreven over hoe een gebruikte motorfiets te kopen, maar tips en leerervaringen zijn subjectief en we dachten dat het tijd was voor een update.

Ik ben opgegroeid aan de andere kant van een onderdelenbalie. Ik ben opgegroeid in een familie van broers en zussen en groeide op om meerdere keren per jaar van bijeenkomst te wisselen. Ik ben nu geobsedeerd door ze alleen te bezoeken. Ik veegde de vloer van een dealer, kocht goedkope onderdelen en vernielde fietsen naarmate ik ouder werd, maar ik was verbaasd over hoeveel meer ik heb geleerd van mijn recente maanden van zoeken naar een nieuw paard in mijn steeds groter wordende stal.

We hebben de aarde afgezocht op zoek naar een goedkope, kleine en gave motorfiets voor mijn verloofde om te gaan rijden, ook iets dat ik kon stelen toen mijn fiets kapot was (we hebben eindelijk een motoroccasion nl gekocht, lees het Hipster Bike Piece op de link hierboven) .

Hier zijn een paar tips die ik heb verzameld – meestal uit persoonlijke ervaringen – over het kopen van een gebruikte motorfiets.

Je wilt het koud hebben!

Dit is een van mijn favoriete tips. Wanneer je voor het eerst naar een fiets gaat kijken, laat de verkoper dan weten om hem niet aan te zetten en op te warmen. Een warme motor is gemakkelijk te starten en kan veel afstemmingsproblemen verbergen. Een koude motor kan echter de zwakke schakels in de keten laten zien.

Mijn toekomstige oom in de wet verkocht onlangs een oudere Yamaha en de koper vroeg hem om hem niet aan te zetten voordat hij ernaar kwam kijken. “Man, dat ding was lastig in de boezem om aan de slag te raken. Het heeft ons altijd geduurd, “zei George,” maar hij heeft het gekocht. “Toen, na enige nadenken,” wel, hij praatte me een paar honderd dollar in. ”

Onderzoek eerst voordat je gaat rijden

Remblokken / -schoenen, koppelingskabel, gaskabel, inlaatslangen, sets met herbouwde koolhydraten, kits voor het reviseren van petcocks en banden zijn een must. Als delen moeilijk te vinden zijn, wees dan voorzichtig – erg op uw hoede. Geef me ook dat niet: “Wel, ik zal gewoon mijn eigen onderdelen maken.” Kun je nieuwe jets helemaal opnieuw maken? Wat dacht je van een koppakking?

Ons Honda-project had remmen nodig (gelukkig wisten we dit voordat we gingen), die gemakkelijk te vinden waren op plaatsen zoals PowerSports Place voor ongeveer € 40 voor twee sets schoenen (voor en achter). We namen ook aan dat het een koppelingskabel en een koppakking nodig had (vanwege een beschreven olielek over de telefoon). We waren in staat om alle onderdelen te vinden voor minder dan € 100. Als het banden en andere items nodig had, zouden we een extra € 500 kunnen missen. Het is belangrijk om deze bedragen te kennen voordat je gaat.

Deze cijfers kunnen niet alleen aangeven of u het budget overschrijdt, maar kunnen ook nuttig zijn bij het onderhandelen. Zeggen dingen zoals, “Mijn max is BLANK en de prijs van nieuwe banden en remmen op uw vraagprijs zal me over mijn budget zetten. Zou u BLANK van uw vraagprijs afhalen? ”

R.E.S.P.E.C.T.

Het gaat allemaal om respect – laat je op tijd zien, beledig ze niet, en scheld niet.

Wees trots op hun rit. Dit is een machine die een emotionele band heeft met de verkoper, dus complimenteer het.

Heb een reden waarom u minder geld wilt betalen. Vermeld bijvoorbeeld de onderdelen of de vergoedingen voor de back-up en vertel hen uw budget. Zeg niet gewoon: “Het is rotzooi en niet de vraagprijs waard.” Wees vriendelijk, respectvol en geduldig. Complimenteer het artikel en als u hen een lager bod dan de vraagprijs doet, moet u hen niet beledigen. Maak duidelijk dat het is hoeveel u kunt uitgeven, niet hoeveel u persoonlijk denkt dat het waard is, althans niet zonder onbetwistbaar bewijs.

Speel geen spelletjes
Wees vriendelijk, maar wees direct. Verspil de tijd van de persoon niet door twaalf keer opnieuw te plannen, te laat op te komen, het grootste deel van de middag van de verkoper in beslag te nemen en het vervolgens af te maken met een aanbieding die de helft van de vraagprijs is.

Laat ze geen spelletjes spelen als je een motoroccasion koopt

Ik heb een paar weken geleden bijna een hele slechte aankoop gedaan. Ik maakte een impulsieve beslissing om een ​​H-D Sportster 883 (niet afgebeeld) te bekijken op de middag dat het op Craigslist werd gepubliceerd. Het had werk nodig, maar de vraagprijs was goed. Ik kwam opdagen en ontdekte dat het op de lean van een monteur lag, wat een rommelige beproeving is bij de DMV. Het is aan de monteur om het juiste papierwerk te doen en als dat niet het geval is, kan dit een groot probleem zijn voor de nieuwe eigenaar. Ik geloofde niet dat deze verkoper het juiste werk deed, want hij legde de dingen anders uit dan de DMV had opgedragen.

Hij was gestimuleerd, stuiterde rond zijn winkel en was moeilijk te volgen. Hij beweerde dat het papierwerk ergens anders was, bood een doos met onderdelen aan die van verschillende fietsen leek te komen, hij wilde de wielen uit en de fiets was ruwer dan oorspronkelijk beschreven. Ik wist niet zeker of dit een bewuste techniek was om me te overweldigen en te verwarren, maar het werkte. Volgens de verkoper had het geen back-fee en was het klaar om te worden geregistreerd.

Ik deed een aanbod en hij reageerde te hoog. Ik schudde zijn hand en zei dat ik erover zou nadenken.

Later die avond belde de zoon van de verkoper me terug (ze hadden twee telefoonnummers op de advertentie vermeld) zonder dat hij wist dat ik de fiets die dag al had gezien. Ik vroeg hem er een laatste keer over, waarop hij zei: “Wel, het heeft € 700 aan backgelden.” Ik vroeg hem om dat nog een keer te verduidelijken en zei toen: nee, bedankt. Zijn antwoord was: “Nou, je kunt maar beter snel denken, we hebben veel mensen die ernaar kijken

komt meer dan wat dan ook in mijn vel als het gaat om de gebruikte markt. “Je kunt het maar beter kopen omdat zoveel mensen erover bellen en het willen.” Waarom is het dan nog niet verkocht? Waarom praat je met me aan de telefoon of zelfs met mij als zovelen het willen?

Een andere fiets die ik vond, een stumper Suzuki, stond op Craigslist met enkele details, behalve dat hij erg schoon was met zeer lage miles. Later kwam ik erachter dat het niet lukte. Ik ging ongeveer een week lang heen en weer met de eigenaar toen hij me vertelde dat 20 mensen het wilden … maar hij had het nog steeds niet verkocht. Hij zei later: “Nou, iedereen wil het laten lopen.” Ja, veel mensen riepen erover, omdat hij de add-on misleidde als deze geweldige, klaar om te gaan fietsen voor een lage prijs toen het echt een te duur geprijsde fiets was niet rennen. Alleen omdat de verkoper zegt dat veel mensen ernaar kijken motoroccasion nl, betekent niet dat het de moeite van het kopen waard is.

Bel de RDW

Dit is een must. Haal het VIN-nummer op (de laatste vier cijfers van het VIN en het labelnummer) en bel de RDW om te controleren hoeveel het is om het voertuig bij een nieuwe eigenaar te registreren en ook om ervoor te zorgen dat het niet wordt gestolen. Een laatste ding is om de naam van de huidige titularis te verifiëren. Zorg ervoor dat dat de naam op de titel is wanneer de verkoper het aan u overhandigt en dat dit in feite de verkoper is. Maak als je klaar bent een foto van hun rijbewijs.

Meer geld, meer vragen

Bij het eerste telefoongesprek moet u zoveel mogelijk informatie verkrijgen. Als de fiets goedkoop en tegen een zeer goede prijs is, frustreer dan de verkoper niet met te veel vragen. De kans is groot dat ze het op die manier hebben geprijsd om er eenvoudigweg vanaf te komen zonder gedoe, dus word geen gedoe.

Als het goedkoop is: hoe lang zit het al? Problemen met registratie / titel (hier moet je controleren of ze eerlijk zijn wanneer je de DMV belt)? Waarom verkoop je het / verhaal erachter? Wat heb je ermee gedaan en hoe heb je het verkregen?

Als het duur is, vraag het dan aan dingen als: wanneer werd het als laatste onderhouden? Wie heeft het onderhouden? Wanneer zijn de vorkafdichtingen als laatste vervangen? De banden, remblokken / schoenen enz. Voor het laatst vervangen? Vraag naar serviceboeken. Als ze agressief of schijnbaar gefrustreerd raken met de vragen, verbergen ze mogelijk iets … of zijn ze gewoon een eikel.
Niet rennen
Als het niet werkt, dan is het maar goedkoop. Een niet-rijdende motor kan te wijten zijn aan veel problemen. Ook het controleren op compressie zegt ook niet veel, ondanks wat de verkoper u probeert te vertellen.

Vraag de verkoper wat zij denken dat er mis mee is. De eigenaar kan het laten glippen (als ze oneerlijk proberen te zijn) dat ze veel dingen hebben geprobeerd en opgegeven en willen dat het nu jouw probleem is. Luister heel aandachtig naar het antwoord op deze vraag – het kan een groot woord zijn voor de ware conditie van de fiets.

Onderzoek, onderzoek, onderzoek

… en als je klaar bent, ga dan onderzoek doen. Hoeveel kost het u iets aan Google? Precies. Controleer de forums grondig.

Ik ben momenteel op de markt voor een Ford Econoline bestelbus voor het ophalen van motorfietsen, onderdelen, mensen en dingen (ik kan er ook in slapen). Het Ford-platform heeft veel variaties met zeer subtiele visuele verschillen, maar wat belangrijk is, is dat de belangrijkste aandrijflijnveranderingen in de loop van de jaren door een huidige eigenaar niet bekend zijn. Dingen zoals het crumby vroege brandstofinspuitsysteem waarvan bekend is dat het begin jaren negentig faalde, of misschien een verandering in transmissies van een bepaald jaar dat berucht is om mislukkingen.

Het is zeer nuttig dat u mechanische veranderingen en variaties kent binnen de tijdspanne van een model voordat u ooit begint te kijken. Hetzelfde geldt voor motorfietsen natuurlijk. Een teken is een sprong in prijspunten van het ene model naar het andere.

Wat zijn enkele tips of ervaringen, goed of slecht, die je hebt gehad bij het kopen van gebruikt?