Vergelijk hypothecaire leningen goed voordat je er eentje afsluit

Hoeveel kun je lenen

Heb je je droomhuis gevonden maar is de financiële kant van de zaak nog niet geregeld? Om een huis te kunnen bekostigen hebben de meeste mensen een hypothecaire lening nodig. Omdat niet iedereen evenveel eigen geld heeft in te brengen en iedere situatie anders is zal ook niet iedere lening er hetzelfde uit komen zien. Daarom is het wijsheid om voordat je een hypothecaire lening afsluit eerst goed te kijken naar wat je nodig hebt en wat er allemaal mogelijk is. Een hypothecaire lening gaat om grote bedragen en heeft een lange looptijd dus het is wel zaak dat je de juiste lening afsluit.

Hoeveel kun je lenen? 

Houd bij het afsluiten rekening met de volgende zaken. Vergelijk sowieso altijd meer aanbieders en houd er rekening mee hoeveel geld je wilt lenen. Kijk dan naar de lening die daarbij past en die je ook terug kunt betalen zonder dat je er iedere maand amper aan kunt voldoen.

Looptijd

Houd er ook rekening mee voor hoelang je de lening afsluit. Een lening met een kortere looptijd betekent dat je per maand meer aflost maar dat behoort niet voor iedereen tot de mogelijkheden.

Rente

Verder is de rente ook belangrijk. Je kunt de rente vast laten zetten voor een bepaalde periode zodat je altijd hetzelfde betaalt maar soms is het ook gunstiger om deze variabel te houden. Dit betekent dat de rente kan stijgen tijdens de looptijd van de lening maar ook kan dalen, waardoor je minder gaat betalen. Ga er niet meteen vanuit dat de lening met de laagste rente altijd het gunstigste is. Dit lijkt aantrekkelijk maar als je met een lage doch variabele rente begint en deze stijgt snel dan ben je aan het eind van het liedje soms meer kwijt dan wanneer je deze laat vastleggen.

Is het haalbaar?

Het gaat er vooral om dat je een hypothecaire lening afsluit waarbij jij je prettig voelt en die ook haalbaar is. Je wilt natuurlijk wel leuke dingen kunnen doen naast de afbetaling van de hypotheek. Kies daarom indien mogelijk voor de lening die bij jou past want daar heb jij het meeste profijt van.

Vergelijk hypothecaire leningen